Over mij

Mijn naam is Eva-Maria Kintzel. Ik ben native speaker Duits en heb tot mijn 26e jaar in Duitsland gewoond, eerst in Oost-Duitsland en later in West-Berlijn. Hierdoor heb ik een ruime kennis van de geschiedenis en bijzonderheden van beide delen van Duitsland opgedaan. Sinds 1987 woon ik in Nederland.

Zowel in Duitsland als in Nederland heb ik allerlei soorten taalwetenschap gestudeerd en een paar semester theologie. Ik ben met vele talen – levende en uitgestorven talen – in aanraking gekomen en heb heel veel vertaald. Bovendien heb ik intensief meegewerkt aan een speciaal woordenboek. Uiteindelijk ben ik in Nijmegen afgestudeerd in de Algemene Taalwetenschap.

Sinds mijn prille jeugd ben ik veel bezig geweest met klassieke muziek en ook nu nog zing ik veel en graag in diverse koren en projecten. Daarnaast geef ik cursussen meditatief schilderen en kun je me regelmatig zien beeldhouwen, schrijven en fotograferen.

Mijn liefde voor taal en voor het omzetten van geschreven tekst naar mijn moedertaal is nog steeds groeiende. Bijzondere aandacht besteedde ik altijd aan het vertalen van liederen en gedichten, van teksten over muziek, kunst, geloof en maatschappelijke onderwerpen.

Heb je dus een vertaler nodig die net dat beetje extra kennis heeft op een van deze terreinen, stuur mij dan een mail: kintzelvertalingen@gmail.com
Ik ben benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen.